Indonesië – Creamy Coconut Milk Fish Curry
![]()

– Kabeljauw Vis - 1 pond
– Ui-1
– Knoflook-5-6 teentjes
– Currypoeder – 1 1/2 eetlepel
– Gemalen komijn – 2 eetlepel
– Kurkuma-1 theelepel
– Rode chili of paprika – 1 theelepel
– Kokosmelk-14 oz blikje
– 1/2 kopje water
– Zout naar smaak
– Olie-4 eetlepel
Instructies:
– Meng de ui en knoflook met een beetje water tot een pasta.
– Verhit de olie en voeg de ui-knoflookpasta toe.
– Bak een paar minuten tot de geur van rauwe uien verdwijnt.
– Voeg de kruiden toe en kook op laag vuur gedurende een paar minuten (ongeveer 4-5 minuten) tot ze aromatisch zijn.
– Voeg de stukjes vis toe en meng voorzichtig. Voeg de kokosmelk, het zout en het water toe.
– Meng goed en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en kook tot alles gaar is (ongeveer 6-8 minuten).
– Controleer de kruiden. Serveer warm.
– Eet smakelijk!


