Egypte – Koshari
![]()

– Kookolie: 2 el
– Ui gehakt: 1 medium
– Gehakte knoflook: 2 teentjes
– Komijnpoeder: 1 eetlepel
– Paprikapoeder: 1 theelepel
– Nootmuskaatpoeder: ½ theelepel
– Korianderpoeder: ½ eetlepel
– Rode chilipoeder: 1 theelepel
– Zwarte peper gemalen: 1 theelepel
– Geblancheerde tomaten: 4-5 medium
– Zout: ½ theelepel of naar smaak
– Kaneelstokje: 1
– Laurierblad: 1
– Azijn: 1 eetlepel
– Rode chili gemalen: 1 theelepel
– Water: 3-4 eetlepels
– Hele zwarte linzen: 1 ½ kopjes (geweekt en gekookt tot ze klaar zijn)
– Macaroni gekookt: 1 kopje
– Kikkererwten gekookt: 1 kopje
– Bereide tomatensaus
– Ui gebakken
Instructies:
– Voeg in een pan de olie en de ui toe en bak tot ze glazig zijn.
– Voeg knoflook toe en meng goed.
– Voeg nu komijn, paprika, nootmuskaat, koriander, rode chilipoeder, zwarte peper, zout, kaneelstokje en laurier toe en meng goed.
– Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en kook 4-5 minuten.
– Voeg de azijn en de rode chilipeper toe en meng goed.
– Voeg water toe en meng, dek af en kook op laag vuur gedurende 10-15 minuten en zet opzij.
– Voeg in de serveerschaal gekookte rijst, gekookte hele zwarte linzengram, gekookte macaroni, gekookte kikkererwten, bereide tomatensaus, gebakken ui toe en serveer.
Eet smakelijk!


