China – Kung Pao Chicken
![]()

Marinade kip:
– 500g Kip
– Sojasaus: 1 eetlepel
– Azjin: 1 eetlepel
– Olie: 1 eetlepel
– Maïszetmeel: 1 eetlepel
Saus:
– Sojasaus: 1 ½ eetlepel
– Azjin: 1 eetlepel
– Chilisaus: 1 eetlepel
– Suiker: 1 theelepel
– Maïszetmeel: 2 eetlepel
– Water: 2 eetlepel
Tijdens koken:
– Sesamolie: 3 eetlepel
– Knoflook: 1 eetlepel
– Gember: 1 eetlepel
– 5-6 droge rode pepers
– Pindas: ¼ beker
– 1 groene paprika
– 1 rode paprika
– Groene uien: 2 eetlepel
Instructies:
Marineren en saus:
– Marineer de kip met sojasaus, azijn, olie en maïszetmeel.
– Voeg in een kom sojasaus, azijn, chilisaus, suiker, maïszetmeel en water toe. Meng tot het goed gemengd is.
– Voeg sesamolie toe aan een pan en voeg de kip toe. Kook de kip goudbruin en zet opzij.
– Voeg in dezelfde pan olie toe, gevolgd door gember en knoflook. Bak tot het geurig is. Voeg vervolgens gedroogde pepers en pinda’s toe en kook 1-2 minuten.
– Voeg de gekookte kip toe en meng goed. Voeg vervolgens de bereide saus toe, gevolgd door groene en rode paprika en groene uien. Kook tot de saus dikker wordt en serveer.
Eet smakelijk!


