India – Chili Chicken
![]()

Marinade kip:
– 500g Kip
– Zout naar smaak
– Zwarte peper naar smaak
– 2 eetlepels Gehakte knoflook
– 1 eetlepel Azijn
– 1 eetlepel Sojasaus
– 4 eetlepels Maïsmeel
– 4 eetlepels Bloem
– 1 ei
Saus:
– 3 eetlepels Olie
– 3-4 Verse rode pepers
– 1 Ui, fijn gesneden
– 1 Bol knoflook, in blokjes gesneden
– 1 Groene paprika
– 2 eetlepels Chilisaus
– 2 eetlepels Chili-knoflooksaus
– 1 theelepel Azijn
– Zout naar smaak
– Peper naar smaak
– 2 eetlepels Suiker
– 1 eetlepel Sojasaus
– 1/3 kopje Water
Maïszetmeelslurry:
– 1 theelepel maïsmeel
– 2 theelepels water
Garnering:
– Lente-uitjes
– Sesamzaden
Instructies:
Marineren van kip:
– Meng in een kom de kipfilets, zout, zwarte peper, gehakte knoflook, azijn, sojasaus, maïsmeel, bloem en ei.
– Laat de kip ongeveer 30 minuten marineren.
– Frituur de gemarineerde kip goudbruin.
Saus:
– Verhit olie in een pan en voeg de verse rode pepers, fijngesneden ui en knoflook toe. Roerbak tot de ui glazig wordt.
– Voeg de groene paprika toe en kook een paar minuten.
– Voeg chilisaus, chili-knoflooksaus, azijn, zout, peper, suiker, sojasaus en water toe. Meng goed en laat het een paar minuten sudderen.
– Voeg de maïszetmeelslurry toe aan de saus en roer tot deze dikker wordt.
– Voeg de gebakken kip toe en meng tot alles goed bedekt is.
Garnering:
– Garneer met lente-uitjes en sesamzaden.
Opmerking:
– De chili pasta is enkel een extra toevoeging en is niet noodzakelijk voor dit gerecht!
Serveer de chili kip warm met rijst . Eet smakelijk!


